Екс-нардеп закликав українську владу провести референдум щодо НАТО

Екс-нардеп закликав українську владу провести референдум щодо НАТО

Іван Заєць зазначив, що українці сьогодні підтримують ідею вступу в НАТО на рівні 70%

Народний депутат кількох кликань, колишній глава Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО, екс-член тимчасової спеціальної комісії ВР з моніторингу виконання Рекомендацій парламентських слухань «Про взаємовідносини та співробітництво України з НАТО» та Плану дій Україна-НАТО Іван Заєць під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома» закликав українську владу провести референдум щодо вступу України в НАТО.

На його думку, референдум щодо вступу України в НАТО припинить спекуляції довкола питання вступу чи не вступу, і припинить хитання всередині самої влади.

«Референдум – це найвища воля, найвища легітимізація рішення держави. Ми маємо цей досвід в 1991 році, коли на референдумі 1 грудня було затверджено Акт проголошення незалежності. Адже нас ніхто не хотів тоді визнавати, але як тільки було проведено референдум, одразу посипалося світове визнання нас як незалежної держави», - говорить Заєць.

Він переконаний, що цей референдум виб’є аргументи з рук Кремля, адже сьогодні звідти лунає, що український народ не хоче в Європу, не хоче в НАТО. «Сьогодні Кремль займається дискредитацією самого НАТО як неефективної структури, а також дискредитацією таких ідей як референдум», - сказав Заєць.

«Бо вони побачили, що українці сьогодні підтримують ідею вступу в НАТО на рівні 70%, що українці усвідомили те, що сьогодні гарантування національної безпеки можливе тільки через колективну безпеку», - продовжує колишній депутат.

Окрім того, колишній глава Постійної делегації ВРУ у Парламентській асамблеї НАТО зауважує, що цей референдум озброїть нашу владу та суспільство у діалозі із Заходом. Тому що в демократичних країнах думка народу справді шанується.

Він також нагадав, що від громадськості не один раз йшли ініціативи щодо проведення референдуму, зокрема свого часу це активно проводила партія «Батьківщина».

Дивіться запис прес-конференції: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: