Екс-шеф СБУ розкритикував заяву нардепа щодо вбивства Шаповала

Екс-шеф СБУ розкритикував заяву нардепа щодо вбивства Шаповала
Максим Шаповал загинув внаслідок теракту в Києві 27 червня

Заява Ігоря Луценка щодо вбивства Шаповала грає на інформаційну картину РФ, зазначив Смешко

Генерал-полковник Ігор Смешко, екс-очільник СБУ розкритикував нардепа Ігоря Луценка, який заявив, що офіцера ГУР могли вбити свої.

Про це Смешко заявив в ефірі телеканалу ZIK, коментуючи заяву нардепа Ігоря Луценка у Facebook про те, що вбивство Шаповала могло бути внутрішніми розбірками між українськими силовими відомствами і що загиблий міг дати безцінні свідчення у справі Бузини.

«Заява нардепа Ігоря Луценка щодо вбивства Шаповала грає на інформаційну картину нашого опонента – Росії. Їм треба показати непричетність, а в кожній спецоперації є окрема колонка – легенда прикриття. Вона має бути запущена через інформаційні канали для відволікання уваги від дійсного джерела походження спецоперації», - вважає Смешко.

Він зауважив, що не хоче звинувачувати нардепа у зраді.

«Якщо він має факти, то повинен подати їх ГПУ. Якщо він їх не має, і це тільки чутки, то він інформаційно грає на полі нашого супротивника», – наголосив екс-очільник СБУ.

Дати відповідь щодо винуватця замаху на полковника ГУР має, на думку пана Смешка, тільки слідство.

«Але я відкидаю загрозливі інсинуації, які грають на руку ворогу. Візьміть ланцюжок успішних замахів щодо співробітників контррозвідки СБУ, а ще журналіста Шеремета, вбивства депутата Держдуми РФ Вороненкова. Цей ряд говорить сам за себе. Я не вірю в випадковий збіг обставин. Тим більш, що це працює на внутрішню картинку всередині РФ про те, нібито міцна влада Росії контролює ситуацію, а Україна – «недодержава», яка не здатна створити професійний державний апарат, не здатна себе захистити. Тоді все складається в один ряд. Тим більш загибель Шаповала – коли зрозуміло, що в нас є успіхи спецназу ГУР МО. І успіхи на нашій території – на території Росії ГУР ніхто не застосовував», – акцентував екс-керівник СБУ.

Стосовно інсинуацій про причетність Шаповала до інших справ всередині України, то Смешко розкритикував цю версію.

«Шаповал – офіцер силової ланки. Це не та ланка, яка активно здобуває інформацію. Тим більш вона майже не залучається до агентурної роботи. Це офіцери, які натреновані для силових спецоперацій», – пояснив експерт з питань діяльності українських спеціальних служб.

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом’янська та Механізаторіві вибухнув автомобіль. Внаслідок вибуху загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал.

Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що у слідства є не більше 10 днів для максимально швидкого розкриття вбивства полковника.

Матіос розповідав, що раніше Максим Шаповал командував першою групою спецназу, який звільняв Донецький аеропорт. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: