Екс-власник банку «Михайлівський» програв суд Нацбанку

Екс-власник банку «Михайлівський» програв суд Нацбанку

Нацбанк ліквідував банк «Михайлівський»

Поліщук вимагав визнати недостовірними і такими, що порушують його ділову репутацію відомості про продаж ПАТ «Банк Михайлівський»

Апеляційний суд міста Києва 13 грудня 2017 року скасував рішення суду першої інстанції і ухвалив нове рішення по суті позовних вимог, яким відмовив колишньому власнику банку «Михайлівський» Віктору Поліщуку у задоволенні позову до Національного банку про захист ділової репутації. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 липня 2017 року зобов'язав Національний банк спростувати недостовірну інформацію про Віктора Поліщука. Позивач вимагав визнати недостовірними і такими, що порушують його ділову репутацію відомості про продаж ПАТ «Банк Михайлівський» та погодження такого продажу НБУ.

Національний банк не погодився з таким рішенням Печерського районного суду м. Києва і оскаржив його в апеляційному порядку. Апеляційний суд міста Києва, всебічно розглянувши матеріали судової справи, апеляційну скаргу НБУ задовольнив, а рішення суду першої інстанції скасував та відмовив у задоволенні позовних вимог повністю.

Нагадаємо, в травні минулого року правління Національного банку України прийняло рішення «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних».

У серпні цього року Київський апеляційний суд України підтвердив законність, правомірність і обґрунтованість рішень Національного банку України щодо виведення ПАТ «Банк Михайлівський» з ринку, а також відмовивши акціонеру даного банку в позові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: