Експерт пояснив, чому підписаний документ між Трапом та Кім Чен Ином не можна порівнювати із Будапештським меморандумом

Експерт пояснив, чому підписаний документ між Трапом та Кім Чен Ином не можна порівнювати із Будапештським меморандумом
Кім Чен Ин та Дональд Трамп у Сінгапурі

На думку експерта-міжнародника, від саміту у Сінгапурі більше виграв північнокорейський диктатор, аніж президент США

Підписаний у Сінгапурі документ про роззброєння Північної Кореї немає спільного з Будапештським меморандумом, який підписала Україна 5 грудня 1994 року. Адже він не містить позиції про гарантії безпеки для КНДР. Сінгапурський меморандум – це лише наміри щось зробити у майбутньому. Таку оцінку висловив експерт-міжнародник Анатолій Максимов під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Цей документ не можна порівнювати із тим документом, який підписала у 1994 році Україна – Будапештський меморандум. «Адже підписаний документ між Трампом та Кім Чен Ином нагадує підписаний документ з КНДР раніше ще у 90-х роках. І до сих пір Північна Корея не відмовилася від ядерної зброї, а США не «заморозила , за словами КНДР, відношення до них». Питання надання безпеки Кім Чен Ину, його родині, його режиму не прописано в цьому документі. Так, я допускаю, що можливо був не публічний документ. Але очільник КНДР не дуже довіряє. Тому і роззброюватися він теж особливо не буде», - говорить Максимов.

Дійсно, на камери було ліквідовано два полігони. Один із них можна відновити за потреби, але є ще й інші полігони.

На думку експерта-міжнародника, від саміту у Сінгапурі більше виграв північнокорейський диктатор, аніж президент США. Адже жоден американський президент не зустрічався з жодним із Кімів. Це не комільфо – у Північній Кореї диктатура, а в США демократія.

«Трамп поїхав на саміт, бо в США незабаром вибори до парламенту, і він ризикує їх програти. Тому йому дуже потрібна була своєрідна перемога. Трамп вважає, що він переможець,бо підписано спільний документ про роззброєння Північної Кореї. Але цей документ ні про що, там лише загальні фрази, які не ясно як втілювати в життя. Це просто документ про наміри щось зробити в майбутньому», - резюмував Максимов.

Переглянути прес-конференцію можна тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: