Експерт пояснив, навіщо влада атакує Вілкула

Експерт пояснив, навіщо влада атакує Вілкула

Сергій Шабовта вважає, що своїм виборчим «правосуддям» влада відволікає людей від реальних проблем

Політолог Сергій Шабовта вважає, що спроба ГПУ зняти недоторканність з кандидата на пост президента Олександра Вілкула є яскравим прикладом «роботи» прокуратури з виконання політичного замовлення.

Нагадаємо, під час розгляду регламентним комітетом ВР повторного подання генпрокурора на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула, з'ясувалося, що свідки давали свідчення проти нього під тиском. Свідка - екс-голову Дніпропетровської райдержадміністрації, 70-річного Вадима Кобиляцького без рішення суду прокуратура помістила в грудні 2017 року в неопалювану камеру і вимагала дати неправдиві свідчення проти Вілкула. Але навіть в цих умовах Кобиляцький не погодився обмовити нардепа. Він підписав компроміс, запропонований прокуратурою, що йому нібито дзвонили з приймальні облдержадміністрації. Заяву свідка депутати отримали під час засідання.

Крім того, народний депутат Олександр Вілкул надав ряд доказів того, що справа є сфабрикованою, а закони, на які посилається прокуратура, в тому числі, Земельний кодекс припинили свою дію ще в 2001 році.

У ході засідання комітету Вілкул надав офіційні документи, серед яких і рішення Нікопольського суду про те, що його телефон незаконно прослуховується без дозволу парламенту.

Через нові факти регламентний комітет відклав публікацію свого рішення на дві доби. Після аналізу наданих матеріалів, комітет визнав, що докази прокуратури у «виставі» на Вілкула ґрунтуються на свідченнях, отриманих незаконним шляхом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: