Експерт розповів, що чекати від української економіки

Експерт розповів, що чекати від української економіки

Українська економіка завершила своє падіння і почала незначне, але зростання.

Економіка України вже не падає, але і значного зростання не демонструє. Про це журналістам сказав виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляє 24 канал.

«Ми не бачимо можливостей росту для української економіки упродовж 2016 року вище, ніж на 2%. Визнаємо, що прогноз Нацбанку і українського уряду щодо росту на рівні 1,5% є точним. Але це схоже більше на «борсання» на дні ями, ніж на реальний ріст»,— відзначив економіст.

Устенко уточнив, що статистика за перший квартал поточного року не надто обнадійлива, але й не лякає. За його словами, процент росту ВВП упродовж першого кварталу дозволяє констатувати, що українська економіка вийшла з глибокої кризи, коли впала фактично на 20% у 2014-205 роках.

Разом з тим експерт відзначив, що у відносних показниках українська економіка продовжує своє падіння.

«Враховуючи, що світова економіка за показниками цього року покаже ріст 3%, а українська — 1,5%, це значить, що дистанція між нами і нашими найближчими сусідами, як і з усією світовою економікою, збільшиться якраз на ці 1,5%», — пояснив Устенко.

На думку економіста, українська економіка має всі можливості показувати значно більший ріст. Для цього потрібні серйозні зміни всередині країни, в першу чергу пов’язані зі структурними реформами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: