Експерт вважає, що передача коштів містам і селам посилить контроль над витрачанням бюджету Київщини

Експерт вважає, що передача коштів містам і селам посилить контроль над витрачанням бюджету Київщини
Експерт Олександр Охрименко

Перерозподіл 300 млн грн обласних коштів на місця посилить контроль, над витрачанням державних грошей, - заявив експерт

Перерозподіл 300 млн грн обласних коштів на місця посилить контроль, над витрачанням державних грошей. В цьому випадку глави міст і сіл будуть нести особисту відповідальність, а місцеві жителі зможуть контролювати хід ремонтних робіт. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт Олександр Охріменко.

«Днями губернатор Горган звернувся до облради із закликом провести позачергову сесію, щоб дофінансувати область і перерозподілити понад 300 млн грн бюджетних коштів на місця, тобто в міських та сільських радах. Про наміри обладміністрації розподіляти кошти шляхом прямих субвенцій населеним пунктам керівництво області заявило після виявлених в результаті масштабної перевірки розкрадань бюджетних коштів», - написав експерт.

Таким чином, додав Охріменко, можна не боятися, що ці 300 млн пропадуть безслідно, «а робіт як не було, так і не буде».

За його словами, механізм перерозподілу обласного бюджету - це ефективне використання грошей, і головне - контроль ремонтних і будівельних робіт з боку місцевої влади і жителів. Адже в такому випадку саме глави міських і сільських рад будуть відповідальні за бюджетні кошти.

«Глави міських і сільських рад опиняться перед високою відповідальністю і будуть зацікавлені в тому, щоб всі роботи виконувалися швидко і якісно», - додав експерт.

Нагадаємо, раніше Олександр Горган заявив про факти розкрадання сотень мільйонів гривень бюджетних коштів, виявлених в результаті масштабної перевірки інфраструктурних об'єктів області, на ремонт і будівництво яких виділялися бюджетні гроші. Наступ на корупційні схеми Київська облдержадміністрація розгорнула спільно з силовими органами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: