Експерт: За «законом Савченко» близько 15% кримських засуджених вже були б на волі

Експерт: За «законом Савченко» близько 15% кримських засуджених вже були б на волі

Тому сотні засуджених хочуть перевестися на контрольовану Україною територію

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко вважає, що 15% засуджених осіб, які перебувають на території окупованого Криму, могли би бути звільнені за так званим «законом Савченко». Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Той самий «закон Савченко», який застосований у нас, на тій території не діє. Думаю, десь 15% засуджених осіб, які перебувають на тій території, могли би вже бути звільнені за цим законом», - зазначив правозахисник.
За його словами, однією з підстав, чому сотні людей хочуть перевестися на контрольовану Україною територію, є можливість отримати дострокове звільнення.
Павліченко повідомив, що за «законом Савченко» із 70 тисяч осіб на підконтрольній Україні території вийшло на волю близько 6 тисяч, тобто майже 10%.
«Але зауважте, що перерахунок терміну відбування покарання здійснюється всім особам, які відбувають покарання», - сказав він, зазначивши, що всі в’язні, які залишаються в окупованому Криму чи вивезені до Росії, за цим законом могли б виграти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: