Експосол у США прогнозує кардинальні зміни на політичній мапі України

Експосол у США прогнозує кардинальні зміни на політичній мапі України
Валерій Чалий: в Україні можливі дочасні парламентські і президентські вибори

Чалий застеріг владу від реваншу і змін зовнішньополітичного курсу

Своєю слабкістю нинішня влада дає шанс на реванш проросійським силам в Україні. Це може привести не лише до акцій протесту, а й дочасних парламентських та президентських виборів. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Надзвичайний і Повноважний посол України у США (2015-­­2019) Валерій Чалий.

«Якщо й надалі буде такий розвиток подій, який опозиція називає словом «реванш», зміни зовнішньополітичного курсу, якщо проблеми в якості державного менеджменту будуть зростати, тоді ми побачимо й реакцію на ці процеси. Це можуть бути мітинги і демонстрації чи дочасні парламентські і президентські вибори, я цього також не виключаю. Адже ситуація в країні дуже непроста, час пришвидшився. Традиційними зверненнями на телеекранах ситуацію не виправиш», – сказав він.  

Чалий вважає, що «наступного року взагалі відбудуться кардинальні зміни на політичній мапі України». Водночас він наголосив, що на відміну від багатьох західних країн, наша влада основну підтримку надає саме олігархам і великому бізнесу, а от «малий і середній бізнес залишається без належної уваги».

«Якщо в цьому питанні нічого не зміниться, то дуже швидко ми отримаємо ситуацію, яка зможе вирішитися тільки зі зміною влади. І той, хто зробить ставку вже на середній клас, на справедливість, і очолить країну», – переконаний він.

Проте дипломат застерігає, що для нас не такою важливою є нинішня влада, бо всі побачили її суть, як те, хто прийде на заміну. 

«На жаль, своєю слабкістю нинішня влада дає шанс на реванш проросійським авторитарним силам. Завдання мінімум – уникнути такого розвитку подій», - говорить Чалий. 

Нагадаємо, що Президент Трамп запропонував Сенату затвердити кандидатуру Кейта Дейтона на посаду посла США в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: