Facebook дозволить користувачам перевірити, чи стежили вони за «російської пропагандою»

Facebook дозволить користувачам перевірити, чи стежили вони за «російської пропагандою»

У компанії впевнені: важливо, щоб люди зрозуміли, як з-за кордону намагалися посіяти розбрат та недовіру до і після виборів у США 2016 року

У Facebook незабаром створять інструмент, який дозволить користувачам дізнатися, чи читали вони пости з маніпуляцією, поширені російською пропагандою.

Про це йдеться у блозі Facebook.

Користувачі зможуть побачити, які з цих сторінок вони уподобали, які репостили, читали чи коментували у період з січня 2015 до серпня 2017 року.

Таку можливість обіцяють запровадити до кінця грудня.

«Важливо, щоб люди зрозуміли, як з-за кордону намагалися посіяти розбрат та недовіру за допомогою Facebook до і після виборів у США 2016 року», — йдеться у повідомленні.

Раніше засновник корпорації Facebook і творець однойменної соціальної мережі Марк Цукерберг заявив, що передасть конгресу США інформацію по так званій «справі про російське втручання» в американські вибори президента в 2016 році.

Цукерберг повідомив, що співпрацює з владою США, а також не хоче, щоб «хтось використовував соцмережу для підриву демократії».

Раніше повідомлялось, що американський спецпрокурор Роберт Мюллер отримав ордер на пошук нових даних щодо продажу рекламних оголошеньу Facebook у рамках розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США.

Також Google вперше виявила факти експлуатування російськими операторами платформи компанії для впливу на президентські вибори США 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: