Федерація роботодавців транспорту запропонувала Гройсману варіанти поліпшення вантажних перевезень

Федерація роботодавців транспорту запропонувала Гройсману варіанти поліпшення вантажних перевезень
Ситуація, яка склалася в «Укрзалізниці» з перевезенням вантажів, становить загрозу системній роботі реального сектора економіки

У Федерації роботодавців транспорту знають, як нормалізувати ситуацію з вантажними перевезеннями на залізниці

Федерація роботодавців транспорту України (ФРТУ) пропонує прем'єр-міністру країни ряд пропозицій щодо нормалізації ситуації з вантажними перевезеннями на залізниці, серед яких - прозорий розподіл вагонів і впровадження електронних накладних.

Відповідний лист, копія якого знаходиться в розпорядженні агентства «Інтерфакс-Україна», голова ФРТУ Орест Климпуш від імені організації направив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, копії - головам профільних парламентських комітетів з питань промполітики та з питань транспорту, а також міністру інфраструктури та голова правління «Укрзалізниці».

При цьому наголошується, що ситуація, яка склалася в «Укрзалізниці» з перевезенням вантажів «становить загрозу системній роботі реального сектора економіки, так як вітчизняні виробники змушені зараз працювати в умовах постійного дефіциту рухомого складу».

У зверненні констатується, що виникнення проблем у діяльності ж / д транспорту зумовлене рядом негативних факторів, зокрема, прогресуючим старінням основних фондів, в тому числі рухомого складу, необхідністю модернізації інфраструктури залізниць, несвоєчасним ремонтом колії і т. д.

На думку ФРТУ, в даний час фіксується незадовільний рівень технології організації перевізного процесу, низький рівень транспортного сервісу, повільне вдосконалення транспортних технологій, в тому числі логістичних, недосконалість нормативно-правової бази, недостатня державна підтримка діяльності ж / д транспорту, низька конкурентоспроможність, недостатнє впровадження економічних механізмів управління вантажними перевезеннями.

Негативні моменти в роботі «Укрзалізниці» проявилися, зокрема, у вигляді одночасного значного простою вагонів (на сьогодні в мережі залізниць України зупинено рух понад 10 тис. піввагонів).

Для нормалізації ситуації ФРТУ вважає за необхідне запровадити зрозумілу і прозору процедуру розподілу вагонів, надати рівноправні можливості користування вагонами всім клієнтам «Укрзалізниці». Також впровадити механізм електронних накладних при вантажних перевезеннях, що значно спростить процедуру оформлення і зробить документообіг ефективніше.

Також пропонується розробити механізм акумулювання певного постійного запасу дизельного палива для локомотивів, передбачити виділення коштів на підтримку діяльності ж / д транспорту, в тому числі за рахунок акцизу і митних зборів з дизельного палива, яке використовує «Укрзалізниця».

Створити силами менеджменту «Укрзалізниці» публічний план модернізації рухомого складу, впровадити практику щоквартального публічного обговорення виконання фінансового плану і інвестиційних програм «Укрзалізниці» із залученням роботодавців транспортної сфери та відповідних галузевих об'єднань підприємств.

Всеукраїнське об'єднання організацій роботодавців транспорту «Федерація роботодавців транспорту України» створено шляхом трансформації «Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців автомобільного транспорту» (ВООРАТ), зареєстрованого в 2005 році, і є його правонаступником. Федерація є членом Національної тристоронньої соціально-економічної ради від сторони роботодавців.

Основною метою створення та діяльності федерації є представлення законних інтересів та захист прав роботодавців та їх організацій в галузі транспорту в економічній, соціальній, трудовій та інших сферах, в тому числі в їх відносинах з іншими сторонами соціального діалогу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: