Фігуранта «газової справи» Постного доставлять в суд із лікарні

Фігуранта «газової справи» Постного доставлять в суд із лікарні

Такий висновок колегія суддів мотивує «відсутністю медичних документів, які б свідчили про неможливість підозрюваного брати участь у судовому засіданні».

Апеляційний суд міста Києва постановив доставити підозрюваного у «газовій справі» Валерія Постного на судове засідання 30 червня.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Денис Масенко, передає «Укрінформ».

«Колегія суддів вважає за необхідне частково задовольнити клопотання захисника Федоренка і відкласти розгляд справи та забезпечити прибуття підозрюваного шляхом приводу», – сказав суддя.

За його словами, такий висновок колегія суддів мотивує «відсутністю медичних документів, які б свідчили про неможливість підозрюваного брати участь у судовому засіданні».

Адвокат Постного Іван Федорченко просив суд відкласти розгляд справи до тих пір, доки Постний не вилікується, оскільки зараз він перебуває на лікуванні у лікарні швидкої допомоги і на даний час він є неконтактним хворим.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків повідомив, що має довідку з лікарні про те, що підозрюваний Постний може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Постний був заарештований та взятий під варту в рамках так званої «газової справи Онищенка» рішенням Солом'янського райсуду 18 червня, при чому розмір застави для нього був визначений у 1,5 млн гривень.

22 червня на виході з Лук'янівського СІЗО відразу після звільнення під заставу детективи Національного антикорупційного бюро затримали Валерія Пісного та Олега Рябошапку - фігурантів кримінального провадження про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: