Фірма Зеленського і його партнерів виграла конкурс на фінансування фільму з бюджету РФ – ЗМІ

Фірма Зеленського і його партнерів виграла конкурс на фінансування фільму з бюджету РФ – ЗМІ
Володимир Зеленський

У трилері, який планує знімати компанія «Грин Филмс», одну з ролей у ньому має зіграти актор Володимир Машков, який був довіреною особою Путіна

Російська компанія «Грин Филмс», яка через кіпрську фірму належить Володимиру Зеленському і його бізнес-партнерам взяла участь та успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування з бюджету Росії. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

За інформацією ЗМІ, компанія «Грин Филмс» планує знімати трилер «Вниз», і одну з ролей у ньому має зіграти Володимир Машков, який у 2018 році був довіреною особою Володимира Путіна на виборах президента і виступав на з'їзді партії «Єдина Росія». Для виробництва цього фільму «Грин Филмс», судячи з офіційних повідомлень на сайті Міністерства культури РФ, вирішила залучити, зокрема, і кошти з російського бюджету. Компанія взяла участь та успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання субсидій з бюджету РФ.

«Рекомендувати Департаменту кінематографії включити такі проекти ігрових авторських і експериментальних фільмів і організації, що представили їх, до переліку організацій кінематографії – одержувачів субсидій у 2017 році: ООО «Грин Филмс», «Вниз» – зазначено у протоколі від 11 липня 2017, розміщеному на сайті відомства.

«Рекомендувати Департаменту кінематографії включити такі проекти ігрових авторських і експериментальних фільмів і організації, що представили їх, до переліку організацій кінематографії – одержувачів субсидій у 2017 році: ООО «Грин Филмс», «Вниз» – зазначено у протоколі від 11 липня 2010-го, розміщеному на сайті відомства.

Продюсер фільму «Вниз» Юргіс Вайсберг підтвердив телефоном, що стрічка – на стадії виробництва, і додав: «Важко сказати, коли він вийде, тому що це залежить не тільки від готовності стрічки, але ще й від того, яка на ринку ситуація».

«Схемам» не вдалось поспілкуватися з директором «Грин Филмс» Дмитром Глашкіним щодо діяльності студії і держфінансування її проектів. «Три місяці його не буде. Він десь в експедиції, вони там щось знімають десь. Він сказав, що йому незручно спілкуватися – ось і все. Я йому все передав», – пояснив журналістам продюсер Андрій Радько.

Журналісти також спробували зв’язатися із самим режисером майбутнього трилера – Марюсом Вайсбергом, але на дзвінки і повідомлення він не відповів.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі виявили, що Зеленський досі має кінобізнес у Москві, попри заяви шоумена про закриття його ще у 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: