Зеленський, якого роздратувало питання про бізнес в Росії, вибачився перед журналістами

Зеленський, якого роздратувало питання про бізнес в Росії, вибачився перед журналістами
Володимир Зеленський

Шоумен заявив, що не працює в РФ, але продає фірмам з країн СНД права на інтелектуальну власність

Шоумен Володимира Зеленського, який заявив про свій намір брати участь у виборах президента України, відреагував на журналістське розслідування програми «Схеми», у якому йдеться про те, що у Зеленського досі існує кінобізнес на території Росії. Звернення шоумен опублікував у себе в Instagram.

«Ні я, ні студія «Квартал 95» не ведемо бізнес в РФ після того, що Росія зробила з Україною», - заявив Зеленський. Він також додав, що не їздить на територію сусідньої держави, бо там на нього завели кримінальну справу через те, що він і команда «Квартал 95» «допомагали нашій армії фінансами».

Шоумен додав, що його компанії «торгують з 21 країною закордоном, з усіма країнами СНД» інтелектуальними правами: сценаріями, ідеями тощо, але в результаті ці гроші потрапляють в Україну і їх компанія витрачає на виробництво контенту в середині країни.

Він також вибачився перед журналістами, яким відмовився надати коментар, так як вони до нього підійшли на вулиці. «Хочу пояснити ситуацію, з журналістами Радіо Свобода. На мене різко вискочили - я різко відреагував», - пояснив Зеленський, додавши: «Прошу вибачення, на всякий випадок».

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» і «Грин Филмс».

Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD. Ця ж компанія є співзасновницею ТОВ «Квартал 95» в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч. Аналіз фінансової звітності цих російських компаній і виявили, що всі вони продовжують свою господарську діяльність.

На запитання журналістів про активи в РФ сам шоумен відповів: «Ну і працюйте з ними. Я з ними не працюю. Успіхів вам».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: