Five Eyes спільно із розвідками ще двох країн будуть протистояти Китаю та РФ - Reuters

Five Eyes спільно із розвідками ще двох країн будуть протистояти Китаю та РФ - Reuters

За наявними даними, у переговорах беруть участь як співробітники спецслужб і дипломати, так і глави урядів

Альянс розвідслужб США, Австралії, Британії, Канади та Нової Зеландії (Five Eyes) збирається створити коаліцію з розвідками Німеччини і Японії для протидії Китаю та Російській Федерації.

Про це повідомляє Reuters, який посилається на поінформовані джерела.

За даними видання, незважаючи на заяви глави Білого дому Дональда Трампа про готовність поодинці протистояти КНР, члени його адміністрації ведуть активні кулуарні переговори для створення неформального об'єднання для стримування Пекіна в його інвестиційних прагненнях і спроби втручання у справи інших країн.

І хоча центром уваги Five Eyes і його союзників є Китай, переговори розвідслужб також торкаються Росії, яка відповідальна за втручання в закордонні вибори, хімічну атаку в британському Солсбері і агресію проти України.

«Те, що могло початися як спонтанні дискусії, тепер веде до більш докладних консультацій про кращі методи і подальші можливості для співпраці», - прокоментував один із співрозмовників створення нової коаліції.

За наявними даними, у переговорах беруть участь як співробітники спецслужб і дипломати, так і глави урядів.

«Ми живемо в новому світі. Такий несподіваний струс з боку авторитарних режимів провокує на більш тісну співпрацю і реальне розширення обміну розвідданими», - зазначив представник однієї з країн-членів Five Eyes.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія виступила з пропозицією внести нервово-паралітичну речовину «Новачок» в Конвенцію про заборону хімічної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: