Французький Сенат ухвалив обіцяний Макроном антитерористичний закон

Французький Сенат ухвалив обіцяний Макроном антитерористичний закон
Сенат Франції

Закон був одним з пунктів передвиборної програми президента країни Еммануеля Макрона

У ніч на середу, 19 липня, верхня палата французького парламенту - Сенат - більшістю голосів ухвалила законопроект про боротьбу з тероризмом. Про це повідомляє DW.

У першому читанні за ухвалення законопроекту проголосували 229 сенаторів, проти - 106. У жовтні свою думку щодо законопроекту повинна висловити нижня палата парламенту - Національні збори.

Цей закон був одним з пунктів передвиборної програми президента країни Еммануеля Макрона. Він повинен забезпечити умови для скасування режиму надзвичайного стану, який було введено після терактів 13 листопада 2015 року і вже шість разів продовжено. Термін його дії закінчується 1 листопада.

Новий закон в ослабленій формі повинен зберегти в руках правоохоронців особливі інструменти боротьби з терористичною загрозою. Зокрема, полегшуються можливості проведення обшуків у квартирах підозрюваних, дозволяється тимчасово закривати мечеті, молитовні приміщення, якщо там буде проповідуватися терористична пропаганда. Передбачається також створення так званих зон безпеки при проведенні великих заходів.

Міжнародні правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch закликали Париж відмовитися від прийняття закону, так як, на їхню думку, він обмежує основні громадянські свободи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: