Генпрокуратура оприлюднила подробиці справи Гужви

Генпрокуратура оприлюднила подробиці справи Гужви
Ігор Гужва

На даний час готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжних заходів

Керівник видання «Страна.ua» Ігор Гужва вимагав від політика $20 тис. за нерозголошення інформації про його особисте життя. Про це повідомила у Фейсбук прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що керівник інтернет-видання, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата України грошові кошти у розмірі 20 000 доларів США за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності», - зазначила Сарган.

Прес-секретар Луценка повідомила, що за результатами негласних слідчих (розшукових) дій упродовж майже трьох місяців слідства виявлено та зафіксовано, у тому числі на матеріальних носіях інформації, протиправні дії вказаних осіб, їх домовленість між собою про розмір грошових коштів, які бажають отримати від потерпілого, про наміри та наявність компрометуючих матеріалів для шантажу останнього.

«22.06.2017 безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 000 доларів США від потерпілого через посередника керівнику інтернет-видання, вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України», - додала Сарган.

За результатами невідкладного обшуку у приміщенні редакції зазначені кошти виявлені в портфелі керівника інтернет-видання. На даний час готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 22 червня поліція затримала головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву за хабарництво.

За інформацією генпрокурора, головний редактор вимагав $10 тис. за нерозміщення на сайті компромату на чинного політика.

Головний редактор видання «Страна.ua» Ігор Гужва визнав, що йому пропонували $20 тис.

Він заявив, що кримінальну справу проти видання сфальсифіковано. За його словами, це сталося після критичної публікації про нардепа з фракції «Радикальної партії» Дмитра Лінька.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько стверджує, що редакція видання «Страна.ua» вимагала від нього грошей за нерозміщення компрометуючих матеріалів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: