Геращенко вимагає, аби депутати заплатили за понівечені мікрофони

Геращенко вимагає, аби депутати заплатили за понівечені мікрофони
Ірина Геращенко

Депутати, я так розумію, можуть собі дозволити сплатити ці мікрофони – перший заступник головий Верховної Ради

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко виступає за компенсацію депутатами збитків при пошкодженні мікрофонів на пленарному засіданні 5 жовтня під час розгляду законопроектів щодо Донбасу. Про це вона сказала в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Депутати, я так розумію, можуть собі дозволити сплатити ці мікрофони, які вони зламали в Верховній Раді України, і нехай ці гроші заощаджені підуть на більш важливі речі. Якщо кожний буде дозволяти собі ставитися до державного майна як до свого і підходити в прямому ефірі відкочувати мікрофон, тому, що йому просто не хочеться, щоб продовжувалось засідання, то ми так далеко зайдемо», - зазначила Геращенко.

Також вона підкреслила, що за Регламентом комітет Ради повинен розглянути і дії депутатів, що спричинили пошкодження мікрофонів, і запалювання димової шашки в сесійній залі в п’ятницю.

Як відомо, сьогодні у Верховній Раді було продовжено розгляд законопроектів щодо Донбасу. Під час сесії сталася бійка. Так, позафракційний депутат Юрій Левченко намагався прорватися до трибуни парламенту.

Згодом Левченко  у сесійній залі запалив і кинув димову шашку.

Нагадаємо, Рада схвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Також 6 жовтня Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». Голова ВР Андрій Парубій підписав документ.

Раніше повідомлялося, що 15 депутатів Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенко» і «Народного фронту» заблокували парламентську президію і трибуну з метою недопущення блокування їх фракцією «Самопоміч» та іншими депутатами. Коли ж голова ВР Андрій Парубій і перший віце-спікер Ірина Геращенко зайшли до зали, їх пустили на місця у президії.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: