Глава МЗС Британії закликав Сирію припинити виробництво хімзброї

Глава МЗС Британії закликав Сирію припинити виробництво хімзброї
Джеремі Хант закликав Дамаск згорнути програму виробництва хімічної зброї

Лондон наполягає на необхідності покарання винних за події в Думі

Міністр закордонних справ великої Британії Джеремі Хант закликав Дамаск згорнути програму виробництва хімічної зброї. Про це Хант написав у Twitter, коментуючи доповідь Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) про те, що в ході атаки в місті Дума у квітні 2018 року використовувався хлор.

.jpg_37

«Сьогодні ОЗХЗ підтвердила, що в Думі в Сирії у квітні 2018 року було застосовано хімічну зброю. Режим Асада має покласти цьому край й ліквідувати свою програму хімічної зброї», - зазначив міністр.

Хант також додав, що Лондон наполягає на необхідності покарання винних за події в Думі.

Як повідомлялося, Організація із заборони хімічної зброї дійшла висновку, що під час хімічної атаки в анклаві сирійських повстанців Думі 7 квітня 2018 року використовувався хлор.

У відповідь на звинувачення у застосуванні хімічної зброї в Сирії у 2014 році була створена Місія по виявленню таких фактів ОЗХЗ (FFM), яка продовжує виконувати надані повноваження щодо «встановлення фактів навколо звинувачень у використанні токсичних хімічних речовин, зокрема, хлору, в Сирійській Арабській республіці».

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у більш ніж півтисячі людей після подій, за якими здійснювалося розслідування, були зафіксовані симптоми отруєння внаслідок хімічної атаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: