Глави МЗС європейських країн розглянуть режим санкцій за застосування хімзброї

Глави МЗС європейських країн розглянуть режим санкцій за застосування хімзброї
Фото Getty images

Міністри обговорять новий механізм застосування санкцій за використання хімічної зброї

Рада Європейського союзу на рівні міністрів закордонних справ 15 жовтня 2018 повинен розглянути новий режим введення санкцій за використання хімічної зброї, зазначається на сайті Ради ЄС

Таким чином, Рада має ухвалити низку рішень без дебатів, серед яких присутній новий санкційний режим застосування хімічної зброї, а також стратегія ЄС щодо взаємодії Європи та Азії.

Також у ході зустрічі планується обговорити підсумки минулої Генасамблеї ООН, ситуацію в Лівії, ЦАР, Венесуелі, а також питання імміграції.

Очікується, що на зустрічі буде присутній 28 глав МЗС країн-членів ЄС.

Раніше посилення санкцій проти Росії через отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері обговорили президент України Петро Порошенко і Держсекретар з питань оборони Великобританії Гевін Вільямсон.

Нагадаємо, що екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію було отруєно в британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а наслідок підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новачок», який виробляють в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: