Главу «Депконтролю» Руденка затримали у спортзалі, він в СІЗО, - Поляков

Главу «Депконтролю» Руденка затримали у спортзалі, він в СІЗО, - Поляков
Вадим Руденко

Народний депутат Максим Поляков підтвердив інформацію про затримання співробітниками НАБУ керівника секретаріату міжфракційного об'єднання «Депутатський контроль» Вадима Руденка.

«Його затримали в спортзалі. За версією НАБУ, на місці злочину. Зараз він у СІЗО», - пояснив депутат.

На початку березня 2017 року стало відомо, що Генеральна прокуратура підозрює Руденка у вимаганні та дачі хабарів депутатам Верховної Ради. Як випливало з матеріалів слідства, керівник об'єднання «Депутатський контроль» з посібником шукали депутатів Ради, які за грошову винагороду погоджувалися на участь у передбачених заходах (виступ на сесіях Верховної Ради на підтримку певного законопроекту, підписання потрібного депутатського запиту чи звернення, участь в організованих конференціях, брифінгах, круглих столах, нарадах і т.д.). Надалі для цих злочинів були залучені ще кілька людей. Фактично, ряд членів «Депутатського контролю» разом зі своїми помічниками створили групу, що надавала бізнесменам послуги платного лобізму, пишуть Коментарі.

Член міжфракційного об'єднання «Депутатський контроль» Віталій Купрій підтверджує: Руденко дійсно розсилав депутатам інформацію, до розробки яких саме «питань» варто підключитися.

«Коли вони (секретаріат) отримували на гарячу лінію скарги від громадян, то направляли їх народним депутатам. Мій офіс, як і офіси інших депутатів, реагували на ці скарги, і потім ми отримували багато позитивних результатів...», - пояснює Купрій.

Тим часом, джерело в НАБУ повідомляє, що найближчим часом звинувачення можуть бути висунуті й іншим членам «Депутатського контролю», яким надходили «замовлення» від Руденка. Зокрема, слідство перевіряє інформацію про те, що підтримка компанії «Олсідз» відомого бізнесмена В'ячеслава Петрище, який володіє олійно-екстракційним заводом в порту «Южний», з боку депутатів об'єднання проводилася далеко не безкорисливо.

Джерело не повідомляє, про кого саме з депутатів йдеться. Однак в одеських ЗМІ можна знайти інформацію, що завод «Олсідз» у травні 2017 року відвідував народний депутат Віталій Купрій.

«За результатами своєї поїздки на південь України отримав цікаву скаргу від депутата Лиманської райради Одеської області Сергія Кривенка. Скарга стосується неправомірних дій влади щодо потужного іноземного інвестора, який через ТОВ «Олсідз Блек Сі» (виробництво харчових масел) вклав в український бізнес більш як $200 млн», - заявив Купрій в коментарі місцевому інтернет-виданню. Після своєї поїздки Купрій ініціював «вимогу до Гройсмана провести службове розслідування, зупинити свавілля і притягнути винних до відповідальності».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: