Голодомор був покаранням для української нації - Клімкін

Голодомор був покаранням для української нації - Клімкін

Голова МЗС Павло Клімкін висловив вдячність Сенату США, який 3 жовтня офіційно визнав Голодомор актом геноциду

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який наразі перебуває з візитом у США, заявив, що міжнародне визнання Голодомору як геноциду – це «не просто порахунки з трагічним минулим», а це й «протидія нинішній військовій агресії проти України і гібридній агресії Росії проти всього демократичного світу».

Про це він написав 16 листопада на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Надзвичайно важливо правильно розуміти причини Голодомору-геноциду. Зараз у світі він тлумачиться здебільшого як злочин комуністичний, тобто ідеологічний. Однак головна причина Голодомору була не класова, а національна. Штучний голод став покаранням для української нації за проголошення незалежної Української держави в 1917-1920 роках і водночас «превентивним заходом» проти повторення таких спроб», - зазначив міністр.

Він підкреслив, що Голодомор був найжахливішим прикладом «саме такої, гібридної війни сталінського режиму, з мільйонами цивільних жертв у начебто мирний час».

«Наш спільний обов’язок повернути Голодомор-геноцид в історичну пам'ять та в колективну совість всього людства. Адже без цього і ми самі, і все людство залишатиметься морально ущербними. Крім того, якщо зло лишається незасудженим, то йому набагато легше повторитися», - зауважив Клімкін.

Міністр висловив вдячність «Сенатові США, який 3 жовтня офіційно визнав Голодомор актом геноциду, всім конгресменам, які добиваються такого визнання і в нижній палаті парламенту, 19 штатам США, які вже визнали Голодомор геноцидом, а також усім політикам, ученим, громадським діячам і активістам, які докладають зусиль, щоб донести правду про Голодомор до американської громадськості».

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час робочого візиту в Сполучені Штати зустрівся зі спеціальним представником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: