Голова АМКУ розповів про боротьбу з «молочною мафією»

Голова АМКУ розповів про боротьбу з «молочною мафією»
Молочна продукція

Терентьєв розповів, які порушення на ринку молока цього року вдалося усунути

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв в інтерв’ю «Главкому» розповів, що робить АМКУ для вирішення проблеми «молочної мафії», яка  фактично влаштовує ціновий терор для сільгоспвиробників.

«По більшості територіальних відділень такі скарги є, там, де сконцентровані молочні заводи. Це рутинна проблема, якою займаються територіальні відділення, вони аналізують, чи не занижують штучно заготівельні підприємства вартість молока при закупівлі», - зазначив глава АМКУ.

Терентьєв додав, що за подібні зловживання передбачено штраф, але він не завжди виправляє ситуацію.

«Є зобов’язання привести рівень цін до такого, який є економічно обґрунтованим», - вважає Терентьєв.

«У нас була хвиля саме у другому кварталі цього року. Коли була проаналізована заготівельна діяльність, молочним підприємствам були надані рекомендації щодо приведення у відповідність цін. Зараз дивимось на виконання цих рекомендацій», - розповів глава Антимонопольного комітету.

За деякими регіонами вже є результати, заявив Терентьєв. Наприклад, в Херсонській області, по ПАТ «Новокаховський завод плавлених сирів», «Чаплинський маслосирзавод» та «Іванівський маслозавод» та ТДВ «Цюрупинський маслозавод».

«Претензія до них була одна: встановлення різних цін на закупівлю у населення молока коров’ячого незбираного.  Станом на сьогодні, всі вони це порушення усунули. Це означає, що кожен з молокозаводів скуповує молоко за однаковою ціною незалежно від населеного пункту», - зазначив глава АМКУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: