Голова комітету ВР закликав владу втрутитися в антидемпінгове розслідування ЄС проти української сталі

Нове антидемпінгове розслідування загрожує Україні втратою ринку у 700 млн доларів США на рік

Євросоюз проводить антидемпінгове розслідування проти української сталі, втрати для України можуть становити 700 млн дол., заявив на своїй сторінці у Facebook глава Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва, народний депутат Віктор Галасюк.
«Це перше в історії антидемпінгове розслідування ЄС проти української сталі, раніше в ЄС вводили обмеження на українські труби і канати. Нове антидемпінгове розслідування загрожує Україні втратою ринку у 700 млн доларів США на рік і, відповідно, майже 2% усього товарного експорту! Це не лише ослаблення конкурентних позицій української промисловості, а й істотна загроза курсу гривні і стабільності цін», – написав нардеп.
Галасюк закликав керівництво країни до вирішення ситуації: «Закликаю президента України, прем'єр-міністра... і МЗС негайно втрутитися в цю ситуацію і докласти всіх дипломатичних зусиль на політичному рівні для захисту вітчизняної металургійної галузі, яка сьогодні становить чверть промисловості, генерує 25% товарного експорту країни і забезпечує роботою понад 250 тис. українців».
Із закликом до влади про державну підтримку вітчизняних товаровиробників на світових ринках звернувся і співголова фракції Опозиційного блоку Олександр Вілкул.
«Українська влада повинна активізувати свою участь у цьому процесі. Якщо Європейська комісія ухвалить рішення про застосування антидемпінгових санкцій проти української металургії, це загрожує великими проблемами для країни. Наголошу – від цього рішення залежать не тільки надходження до бюджету, це багато в чому життя таких міст, як Маріуполь, Запоріжжя, Кривий Ріг та інших промислових центрів», – сказав Вілкул.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: