Голова місії ОБСЄ закликав до повного припинення вогню на Донбасі

Голова місії ОБСЄ закликав до повного припинення вогню на Донбасі
Ертугрул Апакан

Апакан зазначив, що кількість порушень досягла найвищого рівня з лютого 2017 року

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан закликав до стриманості та повного дотримання режиму припинення вогню з огляду на погіршення безпекової ситуації на сході України.

«Ми із занепокоєнням відзначаємо різке погіршення безпекової ситуації. Кількість порушень режиму припинення вогню досягла рівня, якого ми не фіксували з лютого цього року», – цитує слова Апакана сайт СММ ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, за період з 11 до 17 грудня, СММ ОБСЄ зафіксувала майже 16 тисяч порушень припинення вогню або 35-відсоткове збільшення, якщо порівнювати з попереднім тижнем.

«Нормалізація ситуації, коли цивільне населення зможе повернутися до звичного повсякденного життя без страху потрапити під обстріл або натрапити на міни – це перший крок на шляху до довготривалого і стійкого миру», – додав Апакан.

Нагадаємо, у понеділок, 18 грудня, бойовики обстріляли Новолуганське з реактивних систем залпового вогню.

Повідомлялося, що в результаті обстрілу бойовиками Новолуганського було пошкоджено близько 100 будівель. 

Внаслідок знеструмлення котельні через обстріли селища Новолуганське 300 абонентів у цьому населеному пункті залишилися без тепла. Була проведена евакуація мирного населення. 

19 грудня російсько-окупаційні угрупування застосували реактивні системи залпового вогню по жилих кварталах населеного пункту Зайцеве.

У середу, 20 грудня, у Мінську відбудеться останнє з планованих у цьому році засідань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Очікується, що традиційно перед засіданням ТКГ зберуться чотири її профільні підгрупи з різних питань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: