У Мінську відбудеться останнє цьогоріч засідання контактної групи на Донбасі

У Мінську відбудеться останнє цьогоріч засідання контактної групи на Донбасі
Контактна група у Мінську сьогодні говоритиме про черговий режим припинення вогню

У Мінську планують обговорити питання припинення вогню на всій лінії зіткнення на період свят і зимових канікул

У столиці Білорусі Мінську сьогодні відбудеться останнє з планованих у цьому році засідань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Очікується, що традиційно перед засіданням ТКГ зберуться чотири її профільні підгрупи з різних питань.

Українська сторона заявила, що серед іншого, планує обговорити сьогодні у Мінську питання припинення вогню на всій лінії зіткнення на період свят і зимових канікул.

Представники бойовиків на сепаратистських сайтах пишуть про намір порушити питання про відновлення роботи російських офіцерів у складі Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню на Донбасі.

Черговий режим припинення вогню, про який заявила 23 серпня Тристороння контактна група, мав почати діяти з 25 серпня, напередодні початку шкільного року, і стати постійним. Про перші його порушення сторони заявили вже через кілька хвилин після настання часу перемир’я.

Напередодні Волкер заявляв, що президент США Дональд Трамп хоче досягти миру в Україні і хоче, щоб Україна повернула собі свою територію.

Нагадаємо, 13 листопада під час зустрічі в Сербії Волкер передав помічнику президента Росії Владиславу Суркову доповнення до російського варіанту резолюції щодо миротворців ООН. Із 29 абзаців Росія визнала прийнятними лише 3.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Читайте також статтю: Миротворці ООН на Донбасі. Чи готова Україна до такого?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: