Голова парламенту Словаччини заявив, що не довіряє інформації про агресію Росії на Азові

Голова парламенту Словаччини заявив, що не довіряє інформації про агресію Росії на Азові

«Для нас дуже небезпечно, якщо напруженість посилюється», - підкреслив голова Національної ради Словаччини Андрей Данко

Лідер Словацької національної партії (SNS) і голова словацького парламенту – Національної ради Андрей Данко вважає, що українська влада може приховувати правду про події 25 листопада у Азово-Керченській акваторії.

Про це повідомляє прес-служба партії SNS.

За словами голови парламенту, цей конфлікт має бути вирішено з «прохолодною головою, а не показуючи пальцем, поки не буде відомо, яким чином це сталося».

«Для нас дуже небезпечно, якщо напруженість посилюється. Але настільки ж небезпечно для нас робити заяви з дня на день на основі статей з медіа», - сказав Данко.

«Я не людина, яка довіряє Порошенку. Знову ж таки, за повідомленнями, Україна обманула з померлим журналістом (уточнюється, що йдеться про Аркадія Бабченка. - ред.). Ми повинні спокійно подивитися на всі події і факти, але насправді я боюся, що деякі люди з нами знову просто зіграли. Не вимагайте від нас негайно давати судження і не вимагайте мільйона санкцій, важливий мир між Україною і Росією», - заявив він.

Данко також згадав про майбутні президентські вибори в Україні у контексті подій на Азовському морі.

«Також необхідно сприймати конкретну ситуацію в Україні - не все біле або чорне. Ми молимося, щоб цей конфлікт зупинився якомога швидше дипломатичними засобами. Проте санкції не є ефективними. Словаччина повинна наполягати на такому тиску, щоб обидві сторони сідали за стіл і вирішували ситуацію без військового положення», - зазначив Данко.

Нагадаємо, голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина занепокоєна тим, що відносини між Росією та Україною розвиваються не в напрямку врегулювання.

Як відомо, президент Петро Порошенко повідомив, що збирався поговорити із президентом РФ Володимиром Путіним після захоплення Росією кораблів ВМС ЗС України, проте у Москві на його запит не відповіли.

У ВМС ЗСУ заявили, що під час обстрілу українських кораблів у Керченській протоці російські спецпризначенці мали за мету знищити українських військових.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: