Головний моряк США пообіцяв перекинути до Східної Азії ще більше кораблів

Головний моряк США пообіцяв перекинути до Східної Азії ще більше кораблів
Адмірал Джон Річардсон

Командування військово-морських операцій зменшить навантаження на 7 флот США

Керівник військово-морських операцій (Chief of Naval Operations) адмірал Джон Річардсон, перебуваючи із візитом в Японії, заявив про те, що США розглядають можливість посилити присутність в Східній Азії в випадку необхідності за рахунок перекидання кораблів із східної частини Тихого океану.

Перш за все мова йде про залучення кораблів 3 Флоту (штаб – Сан Дієго, Каліфорнія) до операцій в Східній Азії. Про це адмірал Річардсон заявив під час відвідин американського авіаносця USS Ronald Reagan, який знаходиться в японському порту Йокосука. Однак керівник військово-морських операцій відмовився сказати про яку саме кількість кораблів, які можуть перекинути із східної частини Тихого океану в Східну Азію, йде мова. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дана заява в тому числі викликана зростаючим тиском на 7 флот США, який розміщений в Японії, і котрий має реагувати на загрози із боку КНДР і КНР. Наслідком перенапруження при недостатніх ресурсах стали 2 інциденти влітку 2017 року за участю есмінців USS Fitzgerald і USS John McCain, внаслідок чого загинуло 17 американських моряків.

Однак адмірал Джон Річардсон заявив про те, що США і надалі будуть робити все необхідне для протидії амбіціям КНДР і КНР. До того ж керівник військово-морських операцій пообіцяв, що в 2018 році іще більше уваги виділятиме для того, щоб більше небезпечним для ворогів і потужним. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: