МОЗ запускає тестування на антитіла до Covid-19

МОЗ запускає тестування на антитіла до Covid-19
В Україні почнуть тестувати на антитіла до Covid-19

Перші тестування на наявність антитіл до коронавірусу будуть проведені в Одеській і Сумській областях

Міністерство охорони здоров'я України запускає тестування, яке дозволить ретроспективно виявити наявність антитіл у українців до Covid-19 і подивитися, чи були пропущені випадки захворювання.

Про це в ефірі програми «Свобода слова на каналі» ICTV заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Першими, за його словами, протестують жителів Одеської та Сумської областей.

Ляшко також підкреслив, що МОЗ не приховуватиме статистику захворюваності.

«ІФА-тести до нас вже зайшли, і ми починаємо тестування. Ніхто не збирається приховувати реальну картину захворюваності, наше завдання, щоб кожен отримав медичну допомогу», - сказав він.

Крім того, проводяться ПЛР-дослідження всіх пацієнтів з пневмоніями.

«Іноді буває, що Covid-19 був встановлений посмертно людині, яка без симптомів зверталася за медичною допомогою», - пояснив він.

Всього, щотижня на коронавірусну інфекцію в Україні тестують майже 30 тисяч осіб.

«Далі наше завдання збільшити до 80 тисяч тестів на тиждень. Можливості для розвитку тестування у нас є», - сказав Ляшко.

Головний санлікар додав, що також досліджуються на коронавірус зразки, взяті в померлих, у яких були діагностовані пневмонії або інші легеневі захворювання. Це робиться, аби виявити якомога більше випадків захворювання на Covid-19.

Тому, за словами Ляшка, головним завдання залишається забезпечення медичної допомоги всім, хто її потребує, аби не ставити лікарів перед вибором, якому пацієнтові надати допомогу - 40-річному чи 60-річному. Тим більше що зараз заповнені лише 10% ліжок у реанімаційних відділеннях лікарень, де лікують від Covid-19.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. У Київській області зафіксовано 570 випадків захворювання на коронавірус (збільшення на 28 порівняно з попередньою добою). 57 людей одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: