В Офісі президента пояснили, як медичні маски з літака «Мрія» потрапили в «Епіцентр» Гереги

В Офісі президента пояснили, як медичні маски з літака «Мрія» потрапили в «Епіцентр» Гереги
Літак АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу для боротьби з коронавірусом прибув в Україну 23 квітня
Скріншот з відеозапису

Кирило Тимошенко: на літаку був як гуманітарний вантаж, так і комерційний, який везли для продажу.

На літаку «Мрія», який доставляє в Україну медичні товари, частина вантажу є гуманітарною, а частина закуплена за кошти комерційних структур. Про це заявив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко, пояснюючи, як медичні маски, які були доставлені в Україну літаком «Мрія» потрапили в «Епіцентр» нардепа Гереги.

«Все дуже просто, як і говорив президент, цей літак («Мрія», - ред.) оплачувався не із державного бюджету. Він оплачувався комерційними структурами. Тому на цьому літаку, знову ж таки, як говорив президент, був як гуманітарний вантаж, так і комерційний, який везли для продажу. Гуманітарний вантаж везли для того, щоб його роздавати в лікарні та інші заклади, де необхідна ця гуманітарка. Тут немає жодного секрету. Там на цьому літаку був як гуманітарний, так і комерційний вантаж», заявив Тимошенко.

Як повідомляв «Главком», народний депутат Олександр Герега написав листи меру Києва Віталію Кличку та нардепам ВР з пропозицією купувати медичні товари протиепідемічного призначення у його компанії «Епіцентр К».

У своїх листав він вказав, що ці товари доставлені в Україну літаком «Мрія».

23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 «Мрія» з медичним вантажем. Літак у Києві зустрічали президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владисдлав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники. Загалом «Мрія» привезла 103 тонни медичного вантажу.

Зустріч літака АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажуЗустріч літака АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу

Тоді президент Володимир Зеленський заявляв, що «наша «Мрія» привезла в Україну 12 млн масок як для лікарень, так і для аптечних мереж, привезли близько 260 тис. захисних окулярів для медиків і більше 100 тис. захисних костюмів п’ятого рівня захисту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: