У МОЗ розповіли, коли можна очікувати спалаху Covid-19

У МОЗ розповіли, коли можна очікувати спалаху Covid-19
У МОЗ не виключають піку коронавірусу через тиждень

Ляшко очікує, що спалах може статися через 14 днів після Великодня

У Міністерстві охорони здоров'я очікують, що новий спалах коронавірусу в Україні може статися через тиждень.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, новий сплеск захворюваності Covid-19 очікується якраз через два тижні після Великодня, оскільки чимало українців не дотрималися умов карантину у цей день.

«Якщо ми говоримо про Великдень, то робота яка була проведена, дала позитивний ефект. Через тиждень ми не маємо спалаху. Можливо він ще буде, ми маємо тільки 7-й день після Великодня. Ми знаємо, що інкубаційний період до 14 днів», - заявив Ляшко.

Загалом головний санітарний лікар вважає, що обмежувальні протиепідемічні заходи, які започаткував уряд, працюють.

«Ми сьогодні не маємо пікового навантаження на систему охорони здоров’я. Динаміка приросту захворюваності коливається в межах 5-10% щодня. Це допустимі норми, оскільки ми б хотіли робити все можливе, щоб в нас не було приросту більше 30% щодня. Це дозволяє нам рятувати життя українців», - сказав він.

Він визнав, що в окремих населених пунктах, зокрема в Почаєві, навантаження на лікарні доволі відчутне. І констатував, що це стало наслідком порушення правил карантину на Великдень.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи.

У Київській області зафіксовано 570 випадків захворювання на коронавірус (збільшення на 28 порівняно з попередньою добою). 57 людей одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: