Гончарук стверджує, що Україна та МВФ близькі до укладання угоди

Гончарук стверджує, що Україна та МВФ близькі до укладання угоди
Прем'єрміністр Олексій Гончарук заявив, що не буде коментувати точних строків та деталей нової кредитної програми

Місія МВФ розпочала роботу в Україні 14 листопада

Переговори з Міжнародним валютним фондом щодо укладання нової кредитної програми співпраці тривають у робочому порядку, сторони наблизилися до укладання нової угоди про співпрацю.

Про це повідомив прем'єрміністр України Олексій Гончарук.

«Ми достатньо близько підійшли до досягнення домовленості з колегами на робочому рівні», — повідомив Гончарук.

Водночас прем'єрміністр заявив, що не буде коментувати точних строків та деталей нової кредитної програми, а тривалі переговори з фондом Гончарук назвав нормою.

Напередодні міністерка фінансів України Оксана Маркарова заявила, що Україна має закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом у 2023 році, а програма, щодо якої наразі тривають переговори, має стати останньою.

Нагадаємо, місія МВФ розпочала роботу в Україні 14 листопада.

Наразі Україна перебуває у короткостроковій кредитній програмі МВФ, яка має завершитися на початку 2020 року. В межах цієї програми країна отримала 1 транш з передбачених трьох на загальну суму 3,9 мільярда доларів.

Місія МВФ була в Україні й у вересні. 18 жовтня у МВФ повідомили, що повернуть свою місію назад до України найближчим часом. Згодом прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що місія МВФ має прибути в Україну приблизно 4 листопада. Однак цього не сталося.

Нещодавно видання The Wall Street Journal повідомило, що МВФ заморозив співпрацю з Україною, зокрема виплату траншів в межах чинної програми, через судові процеси навколо Приватбанку та ймовірність того, що колишні власники можуть повернути над ним контроль.

За даними видання, у МВФ прагнуть, аби українська влада активніше домагалася повернення коштів, які Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели з Приватбанку напередодні його націоналізації. В уряді цю інформацію спростували, зазначивши, що МВФ не заморожував співпраці з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: