Гонтарева збирається контролювати заробітчан та допомагає людям Януковича – нардеп

Гонтарева збирається контролювати заробітчан та допомагає людям Януковича – нардеп
Валерія Гонтарева

Народний депутат стверджує, що голова Нацбанку планує контролювати все майно українців за кордоном

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева хоче особисто контролювати майно та рахунки українських заробітчан за кордоном. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат від Блоку Петра Порошенка Вадим Денисенко.

За його словами, бажання контролювати все майно українців за кордоном стала абсолютно новим поворотом у діяльності НБУ. «З'явилася заява НБУ, написана дуже складною мовою, суть якої зводиться до одного: все, що у вас є за кордоном (всі наші заробітчани мають незаконні, згідно з нашим законодавством, рахунки в інших країнах) [необхідно задекларувати]. Навіщо це НБУ? У мене відповідь дуже проста – це комплекс Азарова, який вважав, що кожен підприємець – злодій. Гонтарева йде далі – кожен українець має контролюватися нею особисто», – вважає Денисенко.

Він також додав, що при цьому Гонтарева та Нацбанк з незрозумілих причин не згадують про тих банкірів та представників попередньої влади, які вивели з банківської системи мільярди гривень.

«За останні місяці Гонтарева жодного разу не згадала власника Дельтабанку Лагуна, який завдав шкоди набагато більшої за багатьох її особистих ворогів. Після прикриття банків – «пральних машинок» попередньої влади ми не чуємо звинувачень Гонтаревої на адресу Клименка, Арбузова або Олександра Януковича. Чому? Лагуну вона колись допомагала купувати-продавати банки. Януковичу – розміщувати ОВДП. Звідси, між іншим, і така неадекватна реакція на брошуру Тарути де чорним по білому зазначено, що всі бонди і облігації при Януковичі продавалися через компанію Гонтаревої», – зазначає нардеп.

Серед першочергових, на його думку, завдань для НБУ сьогодні, Денисенко також назвав націоналізацію Приватбанку.

«Раз на тиждень проводиться нарада з цього приводу, в НБУ розробляють секретні плани, які нічим не відрізняються від того плану, який було придумано рік тому і полягає в націоналізації банків під крилом Ощаду [державного Ощадбанку]. Чи є шанси на націоналізацію? Як і рік тому, 50 на 50. Головна проблема – страх перед Коломойським. Тому єдине, що поки робить Гонтарева, намагається змусити власників банку по максимуму вливати свої гроші, щоб потім спробувати закрити банк», – пояснив народний депутат.

Крім того, за його словами, серед завдань, які поставила перед собою Гонтарева, – «розкуркулення особистих ворогів».

«Такі три бізнесмени – Бахматюк, Жеваго і Поліщук. Завдання дуже просте – не спробувати домовитися, про що всі власники кажуть, не спробувати повернути гроші, а відібрати майно і потім його перепродати. Простіше кажучи, бізнеси, які коштували в докризові часи мільярди і дають досі роботу десяткам тисяч людей, перепродати за сто мільйонів», – зазначає Денисенко.

Він також додав, що при цьому про відновлення кредитування «взагалі не йдеться». «Кредити дадуть можливість розвиватися українцям. А це поки що Гонтаревій просто не потрібно. Тому що багатий українець потребує низьких ставок і довгих кредитів. А отже, його важче банкрутити», – резюмував нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: