Горбатюк подав на Луценка і його заступників понад 80 скарг

Горбатюк подав на Луценка і його заступників понад 80 скарг
Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк 

На Столярчука і Матіоса Горбатюк подав 84 скарги

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк написав на заступників генерального прокурора України Юрія Луценка вже понад 80 скарг. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Я їх не рахував, але мені керуючий заступник сказала: «Ви займаєтеся тільки тим, що пишете» і назвала цифру - місяць тому було 84 скарги. Це на заступників - Столярчука, Матіоса», - сказав він.

Горбатюк також повідомив, що на генпрокурора Юрія Луценка він подав дві скарги.

«Я подавав дві скарги на бездіяльність в районний суд. Але суд чомусь вирішив не задовольняти», - підкреслив він.

Крім цього, Горбатюк повідомив, що в конфлікті з керівництвом ГПУ у нього немає особистого мотиву.

«Це питання принципів, відстоювання їх. Я відстоюю принцип, що повинен діяти закон. У керівництва є бажання діяти в ручному режимі, в окремих випадках – «своїм все, для ворогів – закон», - сказав він.

Горбатюк також підкреслив, що у департаменті, який він очолює, з 2016 року незаконно відібрали 12 кримінальних проваджень.

«Або вже є якісь результати, або до них ми прямуємо, після цього надходить постанова генпрокурора без вивчення кримінального провадження, слідство ведеться неефективно. І справа передається в інший підрозділ. Перше, з Клименком почалося, Злочевський, вишки Бойка, економічні епізоди по Захарченку, один з епізодів щодо Присяжнюка, щодо суддів Апеляційного суду, суддів Вищого адмінсуду», - перерахував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: