ГПУ ухвалила рішення видати США підозрюваного у шахрайстві хакера Халупського

ГПУ ухвалила рішення видати США підозрюваного у шахрайстві хакера Халупського

Халупський перебував у розшуку за шахрайство на 30 млн доларів

Генеральна прокуратура України задовольнила запит Сполучених Штатів Америки про видачу підозрюваного у шахрайстві Владислава Халупського.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, Халупський перебував у розшуку за вчинення низки злочинів, у тому числі шахрайства з цінними паперами та змови з метою відмивання коштів на суму близько 30 мільйонів доларів. 

Владислав Халупський підозрюється у великій хакерській афері. Злочинна група за його участю нібито ламала комп'ютерні сервери піар-компаній і викрадала ще не опубліковані прес-релізи десятків корпорацій.

Через секретний сервер ці прес-релізи переправлялися трейдерам в Росії, Україні, Франції, на Мальті і у США.

Клієнти хакерської групи використовували інформацію, яка містилася в ще не опублікованих прес-релізах. За це шахраї отримували відсоток від угод. За даними американських правоохоронців, злочинці заробили близько 30 мільйонів доларів США.

Владислава Халупського затримали співробітники СБУ в Одесі у лютому 2017 року. Суд помістив його під домашній арешт, поки прокуратура розглядала запит про видачу підозрюваного США.

Халупський народився в Одесі, але у 1989 році виїхав до США, де влаштувався агентом нерухомості. Після розвалу СРСР працював ув Москві, потім знову повернувся до США.

Халупський має американське громадянство, але після арешту попросив громадянства України. У разі задоволення його прохання, видача підозрюваного була б неможлива. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: