Грицак заявив, що російське ГРУ планувало підрив СІЗО в Києві

Грицак заявив, що російське ГРУ планувало підрив СІЗО в Києві
Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що за завданням ГРУ Генштабу РФ готувався підрив слідчого ізолятору СБУ. Про це він сказав журналістами біля будівлі СІЗО.
«Саме цей слідчий ізолятор у рамках одного з кримінальних проваджень, які зараз в СБУ, планували підірвати представники за завданням ГРУ ГШ РФ. У нас задокументовано розмову того, хто проводив розвідку цього слідчого ізолятора, і там так і сказано, що там «сидять «сепари, ще хтось сидить, не страшно, завантажимо машину вибухівки та підірвемо» і так далі. Саме цей СІЗО планували підірвати. Ми зняли гриф секретності з цих переговорів, щоб люди розуміли, чим займаються ГРУшники російські», - заявив Грицак.
Раніше в СБУ повідомляли, що глава громадянського корпусу «Азов-Крим» Станіслав Краснов планував підірвати управління Служби безпеки України в Києві за допомогою тонни вибухівки.
Нагадаємо, що сьогодні в СІЗО СБУ відбувається позапланова перевірка. У СІЗО вже прибули генеральний прокурор Юрій Луценко, уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, представник омбудсмена Михайло Чаплига, голова СБУ Василь Грицак.
Як відомо, наприкінці травня члени підкомітету ООН із запобігання тортурам були змушені перервати свою поїздку по Україні, оскільки їм відмовили в доступі до деяких місць позбавлення волі або тимчасового утримання людей під вартою, які перебувають під управлінням Служби безпеки України.
Джерело: 112.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: