Громадянин Данії програв суд проти бобрів

Громадянин Данії програв суд проти бобрів

Чоловік попросив компенсацію від 200 до 300 тисяч крон за погризені бобрами дерева

Громадянин Данії подав позов до суду через те, що бобри пошкодили майно на його земельній ділянці. Однак суд ухвалив рішення на користь гризунів та навіть зобов’язав чоловіка виплатити штраф за судові витрати.

Про це повідомляє The Local.

Власник земельних ділянок у містах Хольстебро та Лемвіг на заході країни запросив у позові проти Данського агентства захисту навколишнього середовища компенсацію від 200 до 300 тисяч крон, що дорівнює близько 27-40 тисячам євро, за погризені дерева та зіпсовані озера.

Однак суд, розглянувши справу, ухвалив рішення на користь агентства і при цьому зобов’язав позивача сплатити 30 тисяч крон штрафу. Наголошується, що Агентство з навколишнього середовища відновило пошкоджене майно на ділянках чоловіка у тій мірі, в якій це було можливо.

Бобри, які мешкають у західних землях Данії, були завезені туди у 1999 році органами охорони навколишнього середовища. Їх популяція була дуже мала і спочатку нараховувала лише 18 особин — тепер бобрів вже близько 200.

На думку експертів з навколишнього середовища, присутність цього виду гризунів мала позитивний вплив на екосистему цих земель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: