Гройсман запевняє, що альтернативи вугіллю з Донбасу наразі немає

Гройсман запевняє, що альтернативи вугіллю з Донбасу наразі немає
Володимир Гройсман

В Україні споживається для виробництва тепла та електроенергії 24 млн тонн вугілля, з яких 9 млн тонн - вугілля групи «А», яке видобувається на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу

Теплоелектростанції не лише виробляють 30% електроенергії в Україні, а й забезпечують теплом цілі міста, і перевести їх на альтернативу вугіллю неможливо. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на прес-конференції у Києві.

«30% електроенергії в Україні виробляється тепловими станціями, теплоцентралями і подається в енергетичну систему України. Крім того, на цих підприємствах теплової енергетики виробляється тепло, наприклад, для таких міст, як Київ, Чернігів, Харків, Черкаси. І перевести ці міста на інший вид палива неможливо. Тому наявність вугілля має критичне значення», - заявив Гройсман.

За його словами, в Україні споживається для виробництва тепла та електроенергії 24 млн тонн вугілля, з яких 9 млн тонн - вугілля групи «А», яке видобувається на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу. «Це той критичний обсяг, без якого ми зараз не можемо існувати», - наголосив прем'єр-міністр.

Водночас він вказав на те, що питома вага такого вугілля «буде зменшена у середньостроковій перспективі». 

«Але сьогодні, я хочу підкреслити, альтернативи вугіллю немає», - заявив Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в рамках запланованого на сьогодні, 13 лютого, засідання Енергетичного штабу планує розглянути доцільність введення надзвичайного стану в українській енергетиці у зв'язку із ситуацією з блокуванням поставок вугілля і значним скороченням його запасів для виробництва електроенергії.

Як повідомлялося, частина депутатів ВР вимагає терміново скликати Раду національної безпеки та оборони (РНБО) і провести круглий стіл для вирішення проблеми блокади на сході країни.

Як повідомлялося, 26 січня почалася блокада залізничних шляхів, ініціаторами якої стали люди, які називають себе ветеранами АТО. За фактом блокування дороги в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження. Наразі заблоковано три залізничні перегони. Блокада Донбасу вже завдала збитків на суму 8,4 млн гривень, підрахували в «Укрзалізниці».

Читайте також Кому і навіщо потрібна блокада «ДНР» та «ЛНР»?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: