В «Укрзалізниці» підрахували збитки від блокади Донбасу

В «Укрзалізниці» підрахували збитки від блокади Донбасу

«Активісти» залізничної блокади Донбасу

Блокада завдає «Укрзалізниці» фінансових втрат та репутаційних ризиків

Залізнична блокада Донбасу вже завдала збитків на суму 8,4 млн гривень, наразі  заблоковано пересування двох тепловозів і декількох десятків вагонів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби «Укрзалізниці».

«Своїми діями блокувальники на чолі з кількома народними депутатами завдають залізничній галузі матеріальної шкоди, фінансових втрат та репутаційних ризиків. Сума завданих збитків від дій блокувальників вже сягнула 8,4 млн грн.», - заявили в «Укрзалізниці».

Кожен день простою залізничної техніки, за словами перевізника, «завдає залізничній галузі збитків через споживання пально-мастильних матеріалів та припинення процесу перевезень».

Наразі залишається заблокований рух тепловозу і 57 порожніх вантажних вагонів на перегоні Шипилове – Світланове (з 25 січня) та маневрового тепловозу на одній із колій перегону Курдюмівка – Бахмут-2 (з 2 лютого). На ділянці Шипилове – Світланове пошкоджено колію .

«ПАТ «Укрзалізниця» закликає сприяти розблокуванню руху поїздів на двох перегонах на Донбасі та відшкодуванню збитків винними особами», - резюмують перевізники.

Як повідомлялось, активісти блокують залізницю на Луганщині. Прокуратура відкрила провадження. Раніше учасники заблокували вузлову станцію «Світланове» в Луганській області. У свою чергу заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що блокування поїздів незаконне і цим повинні зайнятися правоохоронні органи. Через блокаду залізничних колій на Донбасі Луганська область може залишитися без електрики.

У свою чергу в СБУ заявили, що блокування Донбасу організували політики, які хочуть ввести режим «економічної блокади».

В ніч на 30 січня учасники блокади залізниці на Луганщині вирвали рейки на залізниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: