Грузія боїться вторгнення Путіна – Bild

Грузія боїться вторгнення Путіна – Bild

Приводом для найбільших за останні три роки багатонаціональних військових навчань у Грузії стало зростання загрози з боку Росії

Через дев'ять років після російського нападу на Грузію і окупації грузинських провінцій Південна Осетія і Абхазія НАТО проводить в країні військові навчання Noble Partner («Гідний партнер»), пише німецький таблоїд Bild.

Навчання триватимуть до 12 серпня, і в них вперше візьме участь бундесвер. Німеччина, як підтвердив представник бундесверу, скеровує до Грузії 60 військовослужбовців і шість бронеавтомобілів. Всього ж в нинішніх маневрах беруть участь 2,8 тис. солдатів з восьми країн, а саме з США, Туреччини, Великобританії, Словенії, Німеччини, України, Вірменії та Грузії.

Приводом для найбільших за останні три роки багатонаціональних військових навчань стало зростання загрози з боку Росії. «Не лише анексія Криму та агресія Росії на сході України, а й майбутні військові навчання Заходу за участю ста тисяч солдатів турбують багато країн Східної Європи і змушують їх боятися наступних кроків Путіна», - підкреслює видання.

Зокрема, бундесвер підтвердив Bild: «Йдеться про сценарії захисту грузинської території». «У той же час німецькі військові не прокоментували, від кого необхідно захищати територію Грузії. Але в принципі це не є великою таємницею», - додає видання.

Віце-президент США Майк Пенс, перебуваючи з візитом в Грузії, зазначив: «Всього за 40 миль від нас в окупованій грузинській Південній Осетії стоять російські танки. На сьогоднішній день Росія продовжує окуповувати п'яту частину грузинської території. Сполучені Штати жорстко засуджують російську окупацію Грузії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: