Грузія не може вказувати, куди призначати Саакашвілі, - Кулеба

Грузія не може вказувати, куди призначати Саакашвілі, - Кулеба
Грузія відкликала посла з Києва для консультацій після призначення колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ України

Дмитро Кулеба заявив, що Україна переживе можливі різкі кроки з боку Грузії

Грузія не може давати вказівки Україні в питаннях про призначення Михайла Саакашвілі на будь-які посади. Про це в інтерв'ю lb.ua заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, українська сторона спокійно сприйняла ультиматум з відкликанням посла Грузії. Він також додав, що відносини між Україною і Грузією не можуть стати заручником долі однієї людини.

«Ми розуміємо внутрішньополітичний контекст в Грузії і в нього не втручаємося, але для нас пан Саакашвілі є громадянином України. І жодна держава світу не може нам вказувати, куди призначати чи не призначати нашого громадянина», - зазначив Кулеба.

Він підкреслив, що Саакашвілі і раніше обіймав державні посади в Україні.

«Якщо ж з боку наших грузинських партнерів будуть якісь різкі кроки, що ж, переживемо, а потім будемо відновлювати все втрачене», - додав міністр.

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський Саакашвілі призначив головою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ. До цього передбачалося, що він стане віце-прем'єром з питань реформ в уряді Дениса Шмигаля.

Сьогодні стало відомо, що Грузія відкликала посла з Києва через призначення Саакашвілі. Офіційний Тбілісі був проти будь-яких його призначень, оскільки колишній президент Грузії засуджений у своїй країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: