Хакери атакували сайти держорганів Венесуели

Хакери атакували сайти держорганів Венесуели
Хакерська атака

Група «Двійкові стражі» взяла відповідальність на себе за кібератаку в Венесуелі

У Венесуелі сайти держорганів піддалися хакерській атаці, в рамках операції спрямованої проти «диктатури» президента Ніколоса Мадуро.

Про це повідомляє BBC .

Так, були зламані сайти парламенту, Верховного суду, Національної виборчої ради. При цьому самі хакери стверджують, що вони отримали доступ до офіційного сайту президента Ніколаса Мадуро, поліції та інших держструктур.

У Twitter група «Двійкові стражі» взяла відповідальність на себе за кібератаку в Венесуелі. Вони поширили заклик підтримати групу заколотників, яка 6 серпня захопила військову базу Фуерте Парамакай в Валенсії (штат Карабобо, Венесуела), що було розцінено владою як теракт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея) зняли з посади генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.

Раніше 5 серпня 2017 року будівлю прокуратури Венесуели було оточено військами. Прокурор засудила дії військових і закликала військових «зняти облогу».

У п'ятницю, 4 серпня Генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність конституційної асамблеї, вибори в яку відбулися 30 липня.

Конституційні збори мають замінити собою парламент країни, де 65% становлять опозиційні нинішньому президенту країни Ніколасу Мадуро сили, а також провести конституційну реформу на тлі масових політичних протестів.

Нагадаємо, Європейський союз засудив застосування сили органами безпеки під час виборів до Конституційної асамблеї у Венесуелі, назвавши його надмірним та непропорційним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: