Хімічної зброї на арсеналі на Чернігівщині немає - ДСНС

Хімічної зброї на арсеналі на Чернігівщині немає - ДСНС

В Чернігівській облдержадміністрації відбулося засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі

Хімічної зброї на військових складах на Чернігівщині, де вночі 9 жовтня почалися вибухи, за даними ДСНС, немає. Наразі вибухи продовжуються.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської облдержадміністрації, де відбулося засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі.

«В. о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко наразі перебувають безпосередньо на місці роботи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, який розгорнуто в селищі Парафіївка Ічнянського району. Звідти вони координують дії всіх обласних та місцевих служб», - говориться у повідомленні.

За даними Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА, на 8 годину ранку евакуйовані 10,5 тисяч місцевих жителів, у тому числі пацієнти Ічнянської районної лікарні.

«30 лежачих хворих перевезені до лікарні в Парафіївці. Також оперативно вирішені питання евакуації маломобільних груп населення», - заявили в ОДА.

Нагадаємо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Як повідомляють жителі Ніжина і Прилук, вони чують вибухи зі складів.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко прибув у район пожежі та вибухів на території 6-го арсеналу Міноборони.

Для локалізації надзвичайної ситуації, як повідомили у Міноборони, залучено один штатний пожежний танк ГПМ-54, ще чотири - заплановано найближчим часом доставити на місце вибухів. Також працює автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ.

Президент Петро Порошенко скликав силовиків для доповіді в зв'язку з вибухами на арсеналі на Чернігівщині.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: