Холодницький озвучив дві умови своєї відставки

Холодницький озвучив дві умови своєї відставки
Назар Холодницький

Назар Холодницький тримає у столі заяву про відставку

Назар Холодницький піде з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у двох випадках.

Про це антикорупційний прокурор сказав журналістам у САП, під стінами якої активісти вимагали його відставки.

«Холодницький піде з посади в двох випадках: коли закінчиться термін повноважень або коли він сам цього захоче. А вішати плакати, обливати брудом, зеленкою, тортами - це не підстави для відставки», - наголосив Холодницький.

Прокурор нагадав, що заява про його відставку лежить у робочому столі з першого дня на посаді.

Як відомо, сьогодні під стінами САП сталися сутички між активістами та «людьми у формі». Як стверджують у Центрі протидії корупції, на їхнього голову Віталія Шабуніна «скоєно напад», зокрема йому залили очі зеленкою. Згідно з медичним висновком Олександрівської лікарні, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Нагадаємо, що минулого тижня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження у «справі рюкзаків» щодо двох фігурантів – сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через відсутність «прямих достатніх доказів». Це викликало неабиякий розголос в ЗМІ, оскільки ще нещодавно Назар Холодницький стверджував, що доказів проти сина Авакова у справі достатньо.

Слід відмітити, що це не єдина справа, яку закрив керівник САП Назар Холодницький. На плівках із записами з його кабінету є докази того, що він попереджав про обшуки та чітко інструктував фігурантів кримінальних проваджень, які ведуть його ж прокурори, а саме: що і як робити, щоб уникнути покарання.

Зокрема мова йде про справи хабара в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак, народного депутата Георгія Логвинського. Це теж стало відомо із прослушки в його кабінеті.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглядатиме «справу» Назара Холодницького, за результатами якої він за законом мав би втратити з посаду керівника. Саме тому активісти вимагатимуть від нього піти у відставку.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: