Іноземні інструктори завершили підготовку ще одного батальйону українськи десантників

Іноземні інструктори завершили підготовку ще одного батальйону українськи десантників

Львівські десантники завершили курс JMTG-U

Сьогодні, 23 червня, відбулась церемонія закриття навчального процесу одного з батальйонів 80 окремої десантно-штурмової бригади за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна» (JMTG-U). Про це інформує командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Урочиста церемонія закриття проходила в одному з містечок міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Зі словами привітання до військовослужбовців звернувся начальник навчального центру підготовки підрозділів міжнародного центру миротворчості та безпеки підполковник Павло Рожко, який зазначив, що підрозділ засвоїв навчальну програму на відмінно.

А під час свого виступу начальник об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи з підготовки полковник ЗС США Деніс Діллі сказав: «Ми вражені бажанням кожного військовослужбовця до знань. Українські десантники - це еліта, яка показує свої спроможності не тільки під час виконання завдань за призначенням, але і під час навчання».

Також перед присутніми зі словами подяки за допомогу та підтримку в удосконаленні та підвищені рівня професійних навиків військовослужбовців десантно-штурмових військ виступив заступник командувача десантно-штурмових військ – начальник управління ракетних військ і артилерії командування ДШВ полковник Сергій Артамощенко.

«Участь у даному курсі дала змогу опанувати знання щодо планування і проведення операцій у відповідності до стандартів НАТО», – зазначив полковник він.

В ході урочистостей відбулось нагородження військовослужбовців, що відзначились в кращу сторону під час навчального процесу.

Раніше Україна та Литва домовилися про залучення інструкторів Збройних сил Литви для підготовки українських військовослужбовців за програмою «Багатонаціональній тренувальній місії – Україна»(Joint Multinational Training Group - Ukraine).

До «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U) входять військові інструктори ЗС США, Канади, Великобританії, Данії, Литви та Польщі.

Читайте також матеріал «Главкому» «Яким чином і наскільки міжнародна допомога посилила обороноздатність України?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: