Інструктори НАТО підготують українських військових до бойових дій з можливим противником

Інструктори НАТО підготують українських військових до бойових дій з можливим противником
Церемонія початку навчань
Фото: mil.gov.ua

На Львівщині розпочався черговий етап підготовки підрозділів ЗС України за участю іноземних інструкторів

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ на Львівщині розпочався черговий етап підготовки підрозділів Українського війська за програмою «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна» (JMTG-U), до якої входять військові інструктори збройних сил США, Канади, Великої Британії, Данії, Литви, Швеції, Норвегії та Польщі. Про це повідомляє Міністерство борони України.

Своє тренування під керівництвом іноземних інструкторів розпочала батальйонна тактична група 54 окремої механізованої бригади.

«Наша бригада була сформована з військовослужбовців, які пройшли спеціальну підготовку в навчальних підрозділах. Крім того, більшість бійців вже мала довід участі в бойових діях. бойових зіткнень, однак вчитись ніколи не пізно. Тому ми очікуємо від цих тренувань нового досвіду в роботі сержантського складу, маємо на меті навчитись нового в управлінні підрозділами та перейматимемо досвід в іноземних колег по зброї у питаннях ведення бою при звільнені від ворога населених пунктів», — наголосив заступник командира бригади підполковник Павло Федосенко.

Під керівництвом іноземних інструкторів на українських військовослужбовців чекає насичена та цікава програма кількамісячних тренувань, по завершенню яких, кожен з бійців зможе керувати вогнем артилерії, наводити авіацію, проводити маскувальні та розвідувальні дії, йдеться у повідомленні.

Перед початком навчання командування батальйонної тактичної групи провело зустріч з керівництвом тренувань, під час якої сторони обговорили деталі занять та процес навчання. У Міноборони наголосили, що іноземні колеги взяли до уваги побажання українських військових та значно змінили курс тренувань в порівняні з попереднім етапом.

«Ці тренування не спрямовані на імітацію дій ООС (операції Об’єднаних сил – ред.). Навчання відтворюють традиційні бойові дії з противником, з яким ви можете зіткнутись незабаром. Підготовка відбувається з початкової ланки — індивідуальної. Далі будуть тренуватись відділення, взводи, роти і так далі. Таким чином досягається висока ефективність бойової готовності кожного підрозділу. Вся підготовка українських військовослужбовців проходить відповідно до стандартів НАТО», — підкреслив командир батальйону збройних сил США підполковник Уїльям Мьорф.

Нагадаємо, в рамках українсько-американських навчань «Сі Бриз-2018» протягом трьох днів пройшла активна морська фаза.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: