Іран заперечив плани про перегляд своєї ракетної програми

Іран заперечив плани про перегляд своєї ракетної програми

Іран знову підкреслив, що його оборонна ракетна програма не обговорюється

Уряд Ірану заперечує готовність вести переговори щодо перегляду своєї ракетної програми.

«Іран на всіх двосторонніх дипломатичних зустрічах (...) підкреслив, що його оборонна ракетна програма не обговорюється і що вона не суперечить резолюції 2231 Ради Безпеки ООН», - повідомив у п'ятницю, 6 жовтня, речник міністерства закордонних справ Ірану Бахрам Касемі, якого цитує іранська агенція Mehr.

Раніше в п'ятницю інформагенція Reuters з посиланням на джерела, близькі до переговорів, повідомляла, що Іран демонструє відкритість до діалогу щодо своєї ракетної програми з метою зберегти чинну ядерну угоду з шісткою світових держав, яка передбачає зняття з Тегерана низки економічних санкцій.

США погрожують в односторонньому порядку вийти з ядерної угоди. Президент Дональд Трамп до 15 жовтня має дати оцінку її виконанню. За даними ЗМІ, які посилаються на джерела в урядових колах США, оцінка може бути незадовільною.

Водночас у Європейському Союзі в п'ятницю в черговий раз наголосили на тому, що умови ядерної угоди мають бути збережені.

«Угода не може бути предметом нових переговорів», - заявила офіційна представниця глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні Катрін Рей.

Ядерна угода з Іраном була підписана у липні 2015 року за участю шести держав - США, Китаю, Росії, Великобританії, Франції та Німеччини. Угода передбачає скасування міжнародних санкцій проти Ірану в обмін на значні обмеження ядерної програми цієї країни. Відновлення зв'язків з Іраном вважають одним з найбільших досягнень попереднього президента США Барака Обами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: