Іранські війська повинні піти з Сирії – Меркель

Іранські війська повинні піти з Сирії – Меркель
Фото: ТСН

За словами Меркель, ФРН «єдина з Ізраїлем у тому, що слід зробити усе можливе, аби не допустити отримання Іраном ядерної зброї»

Німеччина розуміє побоювання Ізраїлю у зв'язку з присутністю іранських військових у Сирії і вважає, що ті повинні залишити країну.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу прес-конференції у четвер, 4 жовтня.

«Іранські війська повинні піти з Сирії», - сказала Меркель, додавши, що говорила про це і з президентом РФ Володимиром Путіним.

У німецького уряду немає сумнівів, що присутність іранських військ у Сирії створює явну загрозу Ізраїлю. За словами Меркель, ФРН «єдина з Ізраїлем у тому, що слід зробити усе можливе, аби не допустити отримання Іраном ядерної зброї».

«У чому не згодна, так це у шляхах досягнення цієї мети», - зауважила вона.

Канцлер, яка виступає за збереження ядерної угоди з Іраном і проти американських санкцій у цьому контексті, вважає, що по «політичних обмеженнях» треба продовжувати переговори.

Нетаньягу зі свого боку нагадав, що не згоден з Іранською ядерною угодою. За його словами, завдяки цьому документу, мільярди доларів отримує не іранський народ, а «спонсори терору» для фінансування машини війни.

Нагадаємо, 3 жовтня президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва хотіла б, щоб всі іноземні сили врешті-решт вийшли із Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: