Італія може закрити порти для мігрантів

Італія може закрити порти для мігрантів

Мігранти, які прямують до берегів Італії

З початку цього року близько 60 тисяч біженців прибули на територію Італії, перетнувши Середземне море

Влада Італії пригрозила заборонити іноземним суднам висаджувати в італійських портах мігрантів з інших країн.

Про це повідомляє ВВС.

Мова йде в першу чергу про рятувальні судна під прапорами інших країн, які поряд з італійською береговою охороною займаються порятунком мігрантів, що намагалися по морю дістатися до Італії з Лівії, але зазнали катастрофи.

Досить часто рятувальні судна, які беруть участь в операції, належать гуманітарним організаціям і ходять під прапором різних держав, в тому числі Німеччини і Мальти. Але врятованих мігрантів висаджують в Італії.

Представник країни в Євросоюзі Мауріціо Массарі в своєму листі керівництву союзу заявив, що ситуація виходить з-під контролю. Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні в свою чергу звинуватив інші європейські країни в спробі проігнорувати цю проблему.

У зв'язку з цим, зараз в уряді Італії обговорюється можливість введення для таких плавзасобів заборони на повернення в італійські порти.

Нагадаємо, у Середземному морі італійські служби врятували цього понеділка близько 5 тис. мігрантів, однак троє людей потонули.

З початку 2017 року понад 70 тисяч біженців прибули до Європи, перетнувши Середземне море. За даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, левова частка мігрантів - близько 60 тисяч осіб - прибула на територію Італії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: