Італійці «оцінили» російський гумконвой: 80% допомоги з РФ абсолютно малокорисні і марні

Італійці «оцінили» російський гумконвой: 80% допомоги з РФ  абсолютно малокорисні і марні
До Італії рибули військові з високими військовими званнями, а не медики

Надавши Італії підтримку, Москва переслідує свої політичні і дипломатичні інтереси

У певних колах Італії з'явилися побоювання, що велика частина гуманітарної допомоги від Росії - малокорисна, а прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте прийняв її лише для того, щоб зміцнити свої відносини з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це високопоставлене джерело повідомило газеті La Stampa.

Так, за словами джерела, Росія керується далеко не лише гуманітарними мотивами, а реалізує власні політичні і дипломатичні інтереси.

«Путін побачив в коронавірусі можливість закріпитися на італійській політичній сцені і італійський прем'єр не посоромився підтримки в цій нелегкій кризі, прийнявши все це для закріплення чудових особистих відносин з політичною стороною Москви», - пишуть в газеті.

Також наголошується, що 80% російських поставок «абсолютно даремні або малокорисні» в боротьбі Італії з COVID-19 і є лише виправданням.

Наводиться наступний аргумент: Росія прислала країні обладнання для дезінфекції територій і іншу схожу спецтехніку, у той час як Китай - медичні маски і апарати ШВЛ.

Великі побоювання є і щодо прибулих для допомоги в Італію фахівців з РФ. Проблема, на думку газети, полягає в тому, що вони не лікарі, а військові, а операцію координує міністерство оборони Росії, а не міністерство охорони здоров'я. Всі ці люди з високими званнями вільно можуть пересуватися по території країни, і поруч з базами НАТО.

Відзначимо, що саме після телефонної розмови Путіна і Конте, Росія в кінці минулого тижня направила в Італію дев'ять транспортних літаків з гуманітарною допомогою і близько сотні військових фахівців.

Пізніше Кремль заявив, що допомога, яку Росія надає Італії для боротьби з коронавірусом, «не є частиною спроби отримати підтримку Риму для зняття санкцій ЄС».

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не допустить скасування санкцій проти Росії на тлі пандемії нового коронавірусу і пов’язаної з нею економічної кризи.

До слова, Генсек ООН закликав лідерів G20 скасувати мита та санкції через коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: